Uitgaan in Apeldoorn: Ontdek het Nachtleven van de Stad

Apeldoorn is misschien vooral bekend om zijn prachtige parken en koninklijke geschiedenis, maar de stad heeft ook een bruisend nachtleven dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Of je nu houdt van een rustig drankje in een gezellige bar, wilt dansen tot in de vroege uurtjes of zoekt naar culturele avondactiviteiten, Apeldoorn heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste plekken om uit te gaan in Apeldoorn.

Café en Bar Scene

Proeflokaal Het Achterom

Proeflokaal Het Achterom is een geliefde hotspot onder de locals. Deze bar staat bekend om zijn uitgebreide selectie speciaalbieren, zowel van de tap als op fles. Met een warme en uitnodigende sfeer is Het Achterom de perfecte plek voor een ontspannen avond met vrienden.

Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 16:00 tot 01:00 uur.

Adres: Nieuwstraat 295, Apeldoorn

SamSam

Café SamSam is een andere populaire plek in Apeldoorn. Dit café heeft een breed assortiment aan drankjes, waaronder heerlijke cocktails en wijnen. Regelmatig worden hier live muziekavonden georganiseerd, wat zorgt voor een levendige en gezellige sfeer.

Openingstijden: Maandag tot en met donderdag van 16:00 tot 01:00 uur, vrijdag en zaterdag van 16:00 tot 03:00 uur.

Adres: Van Kinsbergenstraat 17, Apeldoorn

Finnegan’s Irish Pub

Voor degenen die houden van een authentieke Ierse pub ervaring, is Finnegan’s Irish Pub de place to be. Hier kun je genieten van een pint Guinness, traditionele pubgerechten en live sportuitzendingen. Regelmatig zijn er ook quizavonden en livemuziekoptredens die voor extra entertainment zorgen.

Openingstijden: Dagelijks van 16:00 tot 02:00 uur.

Adres: Hoofdstraat 185, Apeldoorn

Clubs en Dansgelegenheden

Club NOX

Club NOX is dé plek voor wie wil dansen tot in de late uurtjes. De club biedt een gevarieerd programma van dj-sets en thema-avonden, waardoor er altijd iets nieuws te beleven valt. Met verschillende zalen en muziekstijlen, van house en techno tot urban en pop, is er voor ieder wat wils.

Openingstijden: Vrijdag en zaterdag van 23:00 tot 04:00 uur.

Adres: Vlijtseweg 148, Apeldoorn

The Groove Factory

The Groove Factory is een sfeervolle club die vooral bekend staat om zijn retro-inrichting en gezellige dansvloer. Hier kun je genieten van verschillende muziekgenres zoals funk, soul en disco. De club organiseert regelmatig themafeesten die de moeite waard zijn om bij te wonen.

Openingstijden: Vrijdag en zaterdag van 22:00 tot 03:00 uur.

Adres: Molenstraat-Centrum 625, Apeldoorn

Twenty2

Twenty2 is een moderne club in het centrum van Apeldoorn. De club heeft een stijlvolle inrichting en biedt een breed scala aan muziekstijlen, van top 40 en R&B tot deep house en techno. Regelmatig zijn er speciale evenementen en optredens van bekende dj’s.

Openingstijden: Vrijdag en zaterdag van 22:00 tot 04:00 uur.

Adres: Hoofdstraat 22, Apeldoorn

Culturele Avondactiviteiten

Theater Orpheus

Theater Orpheus is een van de grootste theaters in Nederland en biedt een uitgebreid programma van voorstellingen, variërend van toneelstukken en musicals tot cabaret en concerten. Het theater beschikt over meerdere zalen, waardoor er vaak verschillende voorstellingen tegelijkertijd plaatsvinden.

Openingstijden: Varieert per voorstelling. Raadpleeg de website voor de actuele agenda.

Adres: Churchillplein 1, Apeldoorn

Gigant

Gigant is een cultureel centrum dat naast een poppodium ook een filmhuis en café omvat. Hier kun je genieten van concerten van zowel lokale als internationale artiesten, interessante films en diverse culturele evenementen. Het café van Gigant is een geweldige plek om je avond te beginnen of af te sluiten met een drankje.

Openingstijden: Maandag tot en met zondag van 10:00 tot 01:00 uur (afhankelijk van evenementen).

Adres: Nieuwstraat 377, Apeldoorn

CODA Museum

CODA Museum organiseert regelmatig avondopeningen en speciale evenementen, zoals lezingen, workshops en tentoonstellingen. Dit maakt het museum een interessante keuze voor een cultureel avondje uit. Na je bezoek kun je terecht in het museumcafé voor een hapje en een drankje.

Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:30 uur (voor avondopeningen raadpleeg de website).

Adres: Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Eetgelegenheden voor de Late Uurtjes

De Buren van 7

De Buren van 7 is een gezellig eetcafé waar je tot laat in de avond kunt genieten van lekkere gerechten en een ontspannen sfeer. Ze bieden een gevarieerd menu met zowel Nederlandse klassiekers als internationale gerechten. Een perfecte plek om je avond uit te beginnen of af te sluiten.

Openingstijden: Dagelijks van 11:00 tot 01:00 uur.

Adres: Hoofdstraat 7, Apeldoorn

Sizzles

Restaurant Sizzles is een chique eetgelegenheid waar je heerlijk kunt dineren. Het restaurant staat bekend om zijn verfijnde gerechten en uitstekende service. Ideaal voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid.

Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 17:00 tot 22:00 uur.

Adres: Raadhuisplein 3, Apeldoorn

Brasserie Martinus

Brasserie Martinus is een gezellige brasserie met een uitgebreide menukaart die tot laat in de avond beschikbaar is. Hier kun je genieten van heerlijke maaltijden, van salades en pasta’s tot steaks en seizoensgebonden specialiteiten.

Openingstijden: Dagelijks van 11:00 tot 00:00 uur.

Adres: Marktplein 14, Apeldoorn

Tips voor een Geslaagde Avond Uit

Plan Vooruit

Hoewel spontane avonturen leuk kunnen zijn, kan het handig zijn om je avond van tevoren te plannen. Reserveer bijvoorbeeld een tafel bij een populair restaurant of koop van tevoren kaartjes voor een voorstelling of concert.

Gebruik Openbaar Vervoer

Apeldoorn heeft een goed openbaar vervoersnetwerk, dus maak er gebruik van om veilig en gemakkelijk door de stad te reizen. Vooral als je van plan bent om alcohol te drinken, is het verstandig om een taxi te nemen of de bus te pakken.

Verken Verschillende Wijken

Hoewel het centrum van Apeldoorn veel te bieden heeft, zijn er ook in andere wijken interessante plekken om te ontdekken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de wijk het Leienplein, waar je diverse leuke bars en restaurants vindt.

Conclusie

Apeldoorn heeft een verrassend veelzijdig nachtleven dat voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu houdt van een rustige avond met een glas wijn, wilt dansen tot in de vroege uurtjes of op zoek bent naar culturele verrijking, deze stad heeft het allemaal. We hopen dat deze gids je helpt bij het plannen van een geweldige avond uit in Apeldoorn. Veel plezier!

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Inhoudsopgave

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verwante artikelen

Ontdek artikelen die aansluiten bij jouw interesses

Hongaarse punt en laminaat kopen bij LAB21: Kwaliteit en stijl voor jouw interieur

Op zoek naar de perfecte vloer voor jouw woning? Bij LAB21 vind je een uitgebreid aanbod aan stijlvolle vloeren, waaronder ...

De Geschiedenis van Apeldoorn: Van Klein Dorp tot Grote Stad

Apeldoorn, gelegen in de provincie Gelderland, heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Wat ooit begon ...

Bijzondere gebouwen in Apeldoorn: Een architectonische reis

Apeldoorn, gelegen in het groene hart van Nederland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige natuur. Maar wat deze ...

Ziekenhuiszorg in Apeldoorn: Een Overzicht van Gelre ziekenhuizen

Apeldoorn, een bruisende stad in het hart van Nederland, biedt niet alleen een prachtige woonomgeving maar ook uitstekende medische voorzieningen. ...